O salată simplă, proaspătă, al cărei ingredient cheie este vinegreta de zmeură. O combinaţie excelentă alături de carne la grătar, în special cea de vită sau pui.

Porţii: 3-4

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 1 rădăcină de ţelină medie
  • 3 morcovi
  • 1 măr mare, dulce-acrişor (opţional)
  • 3 linguri oţet de zmeură
  • 9 linguri ulei
  • 1 linguriţă sirop de zmeură
  • sare
  • piper alb

Preparare:

  1. Puneţi într-un borcan cu capac oţetul, siropul, uleiul, 1/2 linguriţă de sare şi 1 vârf de cuţit de piper alb. Puneţi capacul şi agitaţi bine.
  2. Curăţaţi zarzavaturile şi mărul.
  3. Tăiaţi julienne sau cuburi mici mărul, ţelina şi morcovii.
  4. Amestecaţi şi asezonaţi cu vinegreta bine agitată înainte.
  5. Opţional, puteţi presăra salata cu seminţe de susan prăjite uşor, fără grăsime, într-o tigaie teflonată.

Salata de crudităţi cu vinegretă de zmeură se serveşte rece sau la temperatura camerei.

 

print

2 Comentarii

Comments are closed.