O salată (să o numim cu indulgenţă aşa) simplă, din aceeaşi ramură cu salata de vinete, o cremă tartinabilă, ideală pentru gustări. Încercaţi salata de conopidă pentru a umple roşii sau alte legume pentru mese festive.
Porţii: 8
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 1 conopidă medie
- 4 linguri de maioneza
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 căţel de usturoi (opţional)
- sare
- piper
Preparare:
- Puneţi la fiert o oală cu apă şi puţină sare.
- Desfaceţi conopida bucheţele.
- Puneţi conopida la fiert până se pătrunde bine.
- Scoateţi conopida şi lăsaţi-o la scurs până se răceşte.
- Tocaţi din furculiţă sau pasaţi conopida. Scurgeţi-o de excesul de apă.
- Amestecaţi conopida cu maioneză, zeamă de lămâie, sare şi piper după gust.
- Opţional, numai dacă doriţi un gust mai puternic, puteţi răzui fin un căţel de usturoi şi să-l adăugaţi în salată.
Salata de conopidă cu maioneză se serveşte tartinată pe felii de pâine prăjită.
[tip]Pentru o variantă light, amestecaţi conopida pasată cu iaurt, sare şi piper.[/tip]