Andivele au o predispoziţie specială pentru a se asocia cu peştele şi fructele de mare. Iată-le în această salată proaspătă, alături de somon crocant, într-un sos primăvăratec pe bază de maioneză şi iaurt cu verdeţuri. Minunată pentru o gustare rapidă sau o petrecere – salata de andive cu somon.
[readalso]Vezi aici și rețeta de: Salată niçoise. [/readalso]
Reţetă: Salată de andive cu somon
Ingrediente:
- 2 andive
- 130 grame file de somon
- 1 lămâie
- 2 linguri de maioneză
- 2 linguri de iaurt bine scurs de zer
- 2 linguri codiţe de ceapă tocate fin
- 1 lingură pătrunjel tocat fin
- 1 lingură de mărar tocat fin
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 căţel de usturoi
- sare
- piper alb
Preparare:
- Extrageţi sucul de lămâie.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie neaderentă.
- Adăugaţi şi rumeniţi somonul. Desfaceţi-l cu o lingură de lemn pentru a obţine fulgi crocanţi de somon (vezi foto).
- Scoateţi somonul şi lăsaţi-l să se răcească pe un şervet de hârtie.
- Îndepărtaţi cotorul şi desfaceţi andivele.
- Tăiaţi andivele în bucăţi cu latura de 2-3 centimetri şi stropiţi-le cu o lingură de zeamă de lămâie.
- Amestecaţi maioneza cu iaurtul, pătrunjelul, mărarul şi codiţele de ceapă şi jumătate de căţel de usturoi făcut pastă fină.
- Asezonaţi cu sare, piper alb şi puţină lămâie în sosul de maioneză cu iaurt.
- Adăugaţi sosul peste andive.
- Presăraţi cu somon crocant.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porții: 2
Salata de andive cu somon se serveşte rece sau la temperatura camerei.
[tip]În acelaşi fel se poate prepara salata cu creveţi mici decorticaţi în locul fulgilor de somon.[/tip]