O salată consistentă în a cărui rol principal joacă fâşiile subţiri din friptură de vită (preparată la grătar sau dintr-o altă friptură), desăvârşită de vinegreta cu arome distincte de susan. O întâlnire veselă dintre Orient şi Occident.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 400 grame vrăbioară de vită
- 2 mâini amestec de salată
- 4 roşii medii
- 2 linguri oţet din vin
- 6 linguri ulei de floarea soarelui (plus 2 linguri pentru uns carnea)
- 1 linguriţă rasă de muşar
- 1 linguriţă ulei de susan
- 1 lingură seminţe de susan
- sare
- piper
[note]Pentru această salată nu este recomandat uleiul de măsline deoarece gustul său specific intră în “conflict” cu cel de susan.[/note]
Preparare:
- Ungeţi bucata de vrăbioară cu ulei de măsline şi asezonaţi-o cu sare şi piper.
- Frigeţi carnea pe toate părţile la temperatură mare (cam 2 minute pe fiecare parte, în funcţie de grosimea ei) pentru a o frige mediu.
- Lăsaţi carnea să se răcorească.
- Pregătiţi mixtul de salată în farfuriile de servire.
- Spălaţi, ştergeţi şi tăiaţi roşiile în bucăţi potrivite. Adăugaţi roşiile peste salată.
- Faceţi o vinegretă din 6 linguri de ulei, muştar, ulei de susan şi oţet. Puneţi toate ingredientele împreună cu puţină sare şi piper într-un borcan cu capac, acoperiţi şi agitaţi.
- Împărţiţi vinegreta în cele două farfurii de servire.
- Tăiaţi carnea în fâşii subţiri cu un cuţit bine ascuţit şi aranjaţi-o de jur împrejurul salatei.
- Presăraţi cu seminţe de susan.
Salata cu friptură de vită şi vinegretă cu susan se serveşte rece sau la temperatura camerei.