O salată veselă, de primăvară, căreia castraveţii şi ridichile timpurii îi asigură prospeţimea, iar telemeaua de capră – cu gustul ei pregnant – consistenţa. Bucuraţi-vă de ridichile de lună în această reţetă simplă şi delicată.
Porţii: 2
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 200 grame mix de salată (salată, creson, rucola, etc) sau 1/2 de salată verde
- 1 castravete mare
- 2 legături ridichi
- 200 grame telemea de capră
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă de oregano (opţional)
- sare
- piper
Preparare:
- Spălaţi şi curăţaţi capetele ridichilor (vezi foto).
- Spălaţi şi zvântaţi salata. Tăiaţi-o în bucăţi potrivite.
- Tăiaţi castraveţii – spălaţi dar necurăţaţi – în cuburi mari.
- Tăiaţi telemeaua cubuleţe.
- Aşezaţi salata în două boluri sau farfurii pentru servire.
- Adăugaţi castraveţii, ridichile şi telemeaua.
- Stropiţi cu ulei de măsline.
- Adăugaţi, opţional, puţin oregano, piper şi, doar dacă mai e cazul, sare.
Salata cu ridichi şi telemea de capră se serveşte imediat.
__________________________________________