O salată uşoară, proaspătă, de inspiraţie grecească, ce merge excelent ca aperitiv în zilele călduroase de vară: salată cu pepene, feta şi măsline. Se prepară rapid şi se serveşte imediat pentru a păstra textura ingredientelor.
[readalso] Vezi aici şi Salata grecească. [/readalso]
Reţetă: Salată cu pepene, feta şi măsline
Ingrediente:
- 250 grame de miez de pepene roşu, fără coajă
- 50 grame brânză feta
- 10 măsline negre
- jumătate de castravete Fabio
- 1-2 fire de ceapă verde
- 1 linguriţă de sos de soia
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- câteva frunze de oregano
- sare şi piper
- 1 lingură de seminţe de dovleac (opţional)
Preparare:
- Tăiaţi pepenele în bucaţi mari sau felii şi scoateţi sâmburii.
- Curăţaţi castravetele şi ceapa verde şi tăiati rondele.
- Tăiaţi brânza feta cubuleţe.
- Turnaţi într-un borcan bine spălat şi uscat uleiul de măsline, zeama de lămâie, sosul de soia, sare şi piper. Puneţi capacul şi agitaţi bine până obţineţi un dressing omogen.
- Amestecaţi într-un castron toate ingredientele şi turnaţi peste ele dressingul.
- Serviţi imediat.
Timp de pregătire: 20 minute
Porţii: 4
[tip] Ideal este ca la servire ingredientele din salată să fie la temperatura ambientală, nu foarte reci de la frigider. [/tip]