O gustare vegetariană, picantă şi focoasă, aromată şi hrănitoare. O reţetă chinezească rapidă, ideală pentru post.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
- 500 grame fasole păstăi (preferabil verde, cu păstaia rotundă)
- 4 căţei de usturoi
- 1 lingură fulgi de chili
- 1 cană ulei vegetal
- 1 linguriţă ulei de susan
- 2 linguri seminţe de susan
- 4 linguri sos de soia
- 2 linguri oţet (preferabil din orez)
- piper
Preparare:
- Curăţaţi păstăile de fasole şi tăiaţi-le în bucăţi lungi de 8-10 centimetri.
- Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt.
- Încingeţi uleiul într-un wok sau tigaie adâncă.
- Adăugaţi fasolea şi rumeniţi-o la foc iute până se albeşte la suprafaţă.
- Scoateţi fasolea şi goliţi uleiul din wok.
- Adăugaţi 1 lingură de ulei şi linguriţa de ulei de susan înapoi în wok.
- Adăugaţi usturoiul şi fulgii de ardei iute şi sotaţi-i timp de 30-60 de secunde.
- Adăugaţi păstăile de fasole.
- Adăugaţi sosul de soia şi oţetul.
- Amestecaţi bine şi scoateţi păstăile pe un platou.
- Presăraţi cu seminţe de susan.
Salata crocantă de fasole păstăi se serveşte imediat ca aperitiv sau ca garnitură.