Un mod rafinat de a folosi fructele, nu doar caisele, ci și piersicile sau prunele – o salată caldă și aromată, ideală pentru a fi servită cu înghețată de vanilie, clătite, orez cu lapte sau griș cu lapte. O altă variantă este servirea acestei salate alături de prăjituri mai dense – negresă sau alte tipuri de pandișpan.
[readalso] Vezi aici și rețeta de Negresă cu nuci și ciocolată. [/readalso]
Reţetă: Salată caldă de caise
Ingrediente:
- 9 caise coapte, dar tari
- 2 linguri zahăr pudră
- 1/2 de linguriță de scorțișoară măcinată
- 50 ml brandy (coniac)
- 1 lingură zdravănă de unt
- 1 lingură gem de caise
Preparare:
- Spălați bine și zvântați caisele.
- Tăiați caisele în jumătăți și scoateți sâmburii.
- Topiți untul într-o tigaie întinsă.
- Rumeniți caisele la foc iute.
- Adăugați zahărul pudră și coniacul.
- Atenție când adăugați coniacul. Caisele se flambează.
- Adăugați scorțișoara și gemul.
- Fierbeți 1-2 minute la foc mic până se leagă sosul.
- Serviți ca atare sau alături de înghețată, clătite sau prăjituri.
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de gătire: 5 minute
Porții: 2