Pieptul de curcan, prin textura dar mai ales prin dimensiunile sale, se pretează de minune pentru rulade. Carnea de curcan se cere a fi umplută cu diverse legume, fructe sau brânzeturi. Umplutura de ciuperci cu ardei şi praz e doar o sugestie pentru o gustare la îndemâna oricui.
Porţii: 4
Timp de preparare: 80 de minute
Ingrediente:
- 400 grame piept de curcan
- 200 grame ciuperci albe
- 1/4 tulpină de praz
- 1 ardei roşu
- 1 lingură rasă de pesmet
- 1 linguriţă de oregano
- 2-3 frunzuliţe de salvie
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură de boia de ardei dulce
- sare
- piper
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 180 de grade.
- Curăţaţi prazul de foile exterioare, ardeiul de cotor şi seminţe.
- Tocaţi prazul mare. Tăiaţi ardeiul gras cubuleţe cu latura de 5 milimetri şi ciupercile în rondele de aceeaşi grosime.
- Sotaţi în 2 linguri de ulei de măsline legumele – prima dată prazul şi ardeiul pentru 1-2 minute – până scade zeama ciupercilor.
- Adăugaţi oregano şi salvia.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Adăugaţi pesmetul, amestecaţi bine şi luaţi tigaia de pe foc.
- Lăsaţi legumele să se răcească.
- Desfaceţi pieptul de curcan într-o singură bucată mare şi plată.
[tip]Puteţi cumpăra piept de curcan gata fasonat pentru şniţele. [/tip] - Bateţi pieptul de curcan între folie alimentară pentru a evita ruperea şi stropirea.
- Ungeţi o folie de aluminiu cu ulei.
- Puneţi pieptul de curcan pe folie.
- Asezonaţi uşor cu sare şi piper.
- Adăugaţi umplutura pe trei sferturi din suprafaţa cărnii, pe lungime.
- Rulaţi carnea – pe lăţime – pentru a obţine o ruladă.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Stropiţi cu ulei şi închideţi folia strângând bine capetele pentru a menţine rulada strânsă.
- Introduceţi rulada la cuptor pentru 45 de minute.
- Amestecaţi 2 linguri de ulei cu boiaua de ardei.
- Scoateţi curcanul de la cuptor, îndepărtaţi folia – cu grijă să nu vă ardeţi – şi ungeţi carnea cu amestecul de ulei şi boia.
- Introduceţi carnea la cuptor pentru alte 10 minute pentru a se rumeni (fără folia de aluminiu).
După răcire, rulada de curcan se taie în felii groase, oblice, şi se serveşte pe platou cu sau fără sosuri. Alături de sosuri calde, rulada de curcan poate fi servită ca fel principal.
__________________________________________
o sa fac si eu ceva rulada ca am un piept de curcan prin congelator si imi era si urat sa gasesc solutii pentru el 😉
@ama, daca vrei o recomandare pe care as incerca-o cu siguranta data viitoare (nu ca asta nu ar fi buna, dar ar fi mai simpla si in fond e data viitoare) pentru ca sunt convins ca ar iesi geniala: taie cubulete mozzarella si ardei copt si umple cu ele rulada de curcan. ca aroma suplimentara as merge pe cateva frunze de busuioc. in cazul asta, de efect, ar fi o tai cat e calda ca sa se scuga mozzarella topita din ea. pentru culoarea de suprafata cred ca ar merge pe putina pasta de ardei iute cu ulei de masline.
Arata intrun mare fel si te imbie sa-o faci de multe ori!
Minunat!Cred ca am s-o incerc!
Am incercat si a iesit excelent ! Foarte bine detailata reteta, ne-au ajutat mult cei 21 de pasi :).
Comments are closed.