Se apropie postul. Din nou. În plus, căldura nu îi îmbie pe toți la consum de carne. Așa că vă propunem o rețetă ușoară, de post, dar sățioasă – o rețetă de risotto cu tofu prăjit, o combinație interesantă de bucătărie italiană cu accente orientale.
Porții: 2
Timp de preparare: 40 minute
- 80 g de orez
- 300 g tofu
- 1 praz
- 60 g boabe de fasole verde (puteți folosi și fasole verde păstăi congelată sau din conservă)
- 200 ml supă de legume
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de sos de soia
- 1 cățel de usturoi
- sare și piper
Preparare:
- Spălați orezul sub jet de apă rece. Curățați prazul și tăiați-l rondele.
- Într-o tigaie adâncă, încingeți 2 linguri de ulei. Sotați orezul până devine sticlos, apoi adăugați fasolea și amestecați câteva minute.
- Stingeți cu supa de legume. Potriviți de sare și piper. Lăsați la foc mediu să fiarbă orezul și fasolea 20-25 de minute.
- Separat, într-o altă tigaie, încingeți uleiul rămas. Tăiați tofu cuburi. Prăjiți tofu, prazul rondele și usturoiul pisat câteva minute, până se rumenește tofu. Adăugați sosul de soia înainte de a lua tigaia de pe foc. Potriviți de sare și piper. Atenție! sosul de soia conține sare.
- În farfuriile de servire, așezați un pat din orez peste care adăugați tofu prăjit.
[tip] Puteți prepara acest fel de mâncare și în stil mai asiatic, cu orez prăjit. Se poate prepara rapid la wok; se pot adăuga și alte legume: mazăre, morcov etc. [/tip]