Ceva Bun

Risotto cu pui şi hribi

Un risotto special datorită gustului unic dat de hribi. Carnea de pui dă consistenţă acestui fel de mâncare rapid şi gustos.

Porţii: 4

Timp de preparare: 45 de minute


Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
  2. Tăiaţi carnea de pui în bucăţi potrivite.
  3. Tăiaţi ciupercile cubuleţe.
  4. Topiţi untul într-o tigaie adâncă.
  5. Adăugaţi şi rumeniţi ceapa.
  6. Adăugaţi puiul şi ciupercile.
  7. După ce ceapa a devenit translucidă, adăugaţi orezul şi amestecaţi până devine sticlos.
  8. Stingeţi cu vinul alb.
  9. Încorporaţi treptat supa de pui călduţă.
  10. Fierbeţi orezul la foc mediu pe mic până când toată supa este absorbită.
  11. Adăugaţi nucşoara măcinată.
  12. Încorporaţi parmezanul ras.
  13. Asezonaţi cu sare şi piper şi luaţi vasul de pe foc.
  14. Adăugaţi pătrunjelul tocat.

Risotto cu pui şi hribi se serveşte fierbinte.

print