Ceva Bun

Regândește felul a găti

Crizele de tot felul de la război la Pandemie ne forțează să fim mai creativi în bucătărie. În ultima vreme incertitudinea ne poate împinge către isteria de a ne face stocuri dar nu acesta este răspunsul. Alimentele nefolosite se strică și vor trebui aruncate. Un studiu antropologic făcut în Statele Unite la sfârșitul anilor 70 a demonstrat că pe timp de criză cheltuim prea mult pe stocuri și aruncăm mai multă mâncare decât în mod normal.

În loc să facem stocuri, trebuie să ne regândim felul de a găti și de a ne gândi la mâncare. De-a lungul anilor ne-am echipat bucătăriile cu tot felul de echipamente: blendere, roboți de bucătărie, mașini pentru pâine, espressoare și râșnite de cafea profesionale etc. E timpul să le pui la treabă și să începi să gătești acasă de toate, de la pâine la gustări pentru cei mici, de la lasagna la prăjituri.

Câteva idei de a economisi în bucătărie și de a găti mai sănătos și variat:

print