O reţetă simplă şi gustoasă, de o eficienţă gospodărească, ce pune în comun friptura şi garnitura, aromate cu usturoi, lămâie şi oregano. Gusturi simple şi desăvârşite ale bucătăriei greceşti, reunite în acestă reţetă de Kotopoulo Skorthato.
Porţii: 4
Timp de preparare: 90 de minute
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 1,4 kilograme cartofi
- 6 căţei de usturoi
- 2 lămâi
- 6 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri rase oregano uscat
- sare
- piper
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 200 de grade (foc mare).
- Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în felii groase, pe lungime.
- Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în felii.
- Spălaţi lămâile şi tăiaţi-le în sferturi, pe lungime.
- Amestecaţi cartofii cu 2 linguri de ulei de măsline, oregano, 1 linguriţă de sare şi puţin piper.
- Puneţi cartofii în tavă.
- Adăugaţi pulpele de pui în tavă, printre cartofi.
- Adăugaţi usturoiul şi feliile de lămâie printre cartofi și pui.
- Presăraţi cu puţină sare şi piper.
- Adăugaţi restul de ulei şi 200 ml de apă.
- Acoperiţi cu o folie de aluminiu şi introduceţi la cuptor pentru 40 de minute.
- Îndepărtaţi folia şi mai lăsaţi la cuptor 10-15 minute, până când carnea şi cartofii prind o culoare frumoasă.
Pulpele de pui cu cartofi la cuptor se servesc fierbinţi, cu diverse salate.