Ceva Bun

Pulpe de pui cu usturoi şi lămâie

O reţetă simplă şi gustoasă, de o eficienţă gospodărească, ce pune în comun friptura şi garnitura, aromate cu usturoi, lămâie şi oregano. Gusturi simple şi desăvârşite ale bucătăriei greceşti, reunite în acestă reţetă de Kotopoulo Skorthato.

Porţii: 4

Timp de preparare: 90 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 200 de grade (foc mare).
  2. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în felii groase, pe lungime.
  3. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în felii.
  4. Spălaţi lămâile şi tăiaţi-le în sferturi, pe lungime.
  5. Amestecaţi cartofii cu 2 linguri de ulei de măsline, oregano, 1 linguriţă de sare şi puţin piper.
  6. Puneţi cartofii în tavă.
  7. Adăugaţi pulpele de pui în tavă, printre cartofi.
  8. Adăugaţi usturoiul şi feliile de lămâie printre cartofi și pui.
  9. Presăraţi cu puţină sare şi piper.
  10. Adăugaţi restul de ulei şi 200 ml de apă.
  11. Acoperiţi cu o folie de aluminiu şi introduceţi la cuptor pentru 40 de minute.
  12. Îndepărtaţi folia şi mai lăsaţi la cuptor 10-15 minute, până când carnea şi cartofii prind o culoare frumoasă.

Pulpele de pui cu cartofi la cuptor se servesc fierbinţi, cu diverse salate.

print