O reţetă simplă şi gustoasă, de o eficienţă gospodărească, ce pune în comun friptura şi garnitura, aromate cu usturoi, lămâie şi oregano. Gusturi simple şi desăvârşite ale bucătăriei greceşti, reunite în acestă reţetă de Kotopoulo Skorthato.

Porţii: 4

Timp de preparare: 90 de minute

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • 1,4 kilograme cartofi
  • 6 căţei de usturoi
  • 2 lămâi
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri rase oregano uscat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 200 de grade (foc mare).
  2. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în felii groase, pe lungime.
  3. Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l în felii.
  4. Spălaţi lămâile şi tăiaţi-le în sferturi, pe lungime.
  5. Amestecaţi cartofii cu 2 linguri de ulei de măsline, oregano, 1 linguriţă de sare şi puţin piper.
  6. Puneţi cartofii în tavă.
  7. Adăugaţi pulpele de pui în tavă, printre cartofi.
  8. Adăugaţi usturoiul şi feliile de lămâie printre cartofi și pui.
  9. Presăraţi cu puţină sare şi piper.
  10. Adăugaţi restul de ulei şi 200 ml de apă.
  11. Acoperiţi cu o folie de aluminiu şi introduceţi la cuptor pentru 40 de minute.
  12. Îndepărtaţi folia şi mai lăsaţi la cuptor 10-15 minute, până când carnea şi cartofii prind o culoare frumoasă.

Pulpele de pui cu cartofi la cuptor se servesc fierbinţi, cu diverse salate.

print

12 Comentarii

  1. Si revin si spun ca si a doua oara a iesit foarte buna…as dori totusi sa-mi spuneti care ar fi motivul pentru care nu mi s-au rumenit in cele 10 minute in care le-am tinut fara folie? multumeeeesc 🙂

    • PUTEREA FOCULUI NU A FOST BINE REGLATA DRAGA MEA, DAR MAI INCEARCA SI VEI REUSI ,CULOAREA ESTE USOR ARAMIE SI ESTE SUPERBA

  2. Super buna reteta !!!! O combinatie de dulce-acrisor…..am facut-o si eu azi …..yumyyyy…:x merita incercata! Probabil k nu s-a rumenit din cauza cuptorului …eu am electric si pe tot parcursul l-am lasat la 200 de grade si a iesit ok …adik intocmai !

  3. DACA RESPECTATI INTOCMAI RETETA , PAPILELE GUSTATIVE SE VOR BUCURA DE O ADEVARATA MINGAIERE A BUNULUI GUST

Comments are closed.