Ceva Bun

Pulpe de pui cu mandarine

O reţetă culeasă de pe malurile – europene şi africane – ale Mării Mediterane, puiul marinat cu mandarine sau portocale şi mirodenii este un prilej de desfătare culinară. Marinat peste noapte, gătit a doua zi, la cuptor sau grătar, acest pui are o prospeţime aparte.

Porţii: 8

Timp de preparare: 80 de minute (plus 4 ore la marinat)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  2. Extrageţi sucul din 2 portocale sau 4 mandarine.
  3. Amestecaţi sucul de citrice cu uleiul de măsline, usturoiul, baharatul, harissa, rozmarinul, sare şi piper.
  4. Turnaţi marinata peste carnea de pui, amestecaţi, acoperiţi şi lăsaţi-o la marinat, amestecând din când în când, minim patru ore sau peste noapte.
  5. Tăiaţi restul de fructe în felii groase.
  6. Încingeţi cuptorul la 190 de grade (foc mediu spre mare).
  7. Puneţi puiul în tavă împreună cu marinata, adăugaţi feliile de citrice.
  8. Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi introduceţi tava la cuptor.
  9. După 40 de minute, îndepărtaţi folia, creşteţi temperatura la 200 de grade şi lăsaţi puiul să se rumenească încă 15-20 de minute.

Puiul cu mandarine se serveşte cu garnituri de legume sau cuşcuş.

[tip]Dacă crestaţi pulpele cu un cuţit înainte de a le introduce la marinat, le puteţi frige direct pe grătar[/tip]

print