O friptură suculentă ale cărei mirodenii trădează originea grecească a reţetei – pulpă de berbecuț cu mentă, oregano și usturoi. O excelentă alternativă pentru tradiţionala friptură de miel de Paşte.

[readalso]Vezi aici și rețeta de: Navarin de miel.[/readalso]

Reţetă: Friptură din pulpă de berbecuț cu mentă, oregano și usturoi

pulpa-marinata_09

Ingrediente:

  • 1 pulpă de berbecuţ, cu os, de aproximativ 2,5 kilograme
  • 5 căţei de usturoi
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 legăturică frunze de mentă
  • 2 linguri oregano uscat
  • 2 linguri sare (preferabil grunjoasă, de mare)
  • 1 lingură rasă piper

Preparare:

  1. Se curăţă şi se pisează usturoiul.
  2. Se toacă fin menta.
  3. Se amestecă uleiul cu zeama de lămâie, usturoiul, menta, oregano, sare şi piper.
  4. Se unge pulpa de berbecuţ cu amestecul obţinut şi se împachetează împreună în folie de plastic.
  5. Introduceţi la rece pentru 24 de ore pulpa de berbecuţ.
  6. Încingeţi cuptorul la 170 de grade Celsius.
  7. Introduceţi pulpa de berbecuţ în cuptor, fără folie, folosind o tavă cu grătar. Adăugaţi în tavă o cană de apă.
    [tip]Dacă nu aveţi tavă cu grătar folosiţi tava grătarul cuptorului sub care aşezaţi tava acestuia.[/tip]
  8. Ţineţi tava la cuptor aproximativ 2 ore, în funcţie de dimensiunea ei.

Timp de pregătire: 10 minute + 24 de ore pentru marinare

Timp de gătire: 2 ore

Porții: 8

Friptura de berbecuţ cu mentă, oregano şi usturoi se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei cu tzaziki şi salată grecească.

 

print

3 Comentarii

Comments are closed.