O friptură suculentă ale cărei mirodenii trădează originea grecească a reţetei – pulpă de berbecuț cu mentă, oregano și usturoi. O excelentă alternativă pentru tradiţionala friptură de miel de Paşte.
[readalso]Vezi aici și rețeta de: Navarin de miel.[/readalso]
Reţetă: Friptură din pulpă de berbecuț cu mentă, oregano și usturoi
Ingrediente:
- 1 pulpă de berbecuţ, cu os, de aproximativ 2,5 kilograme
- 5 căţei de usturoi
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 legăturică frunze de mentă
- 2 linguri oregano uscat
- 2 linguri sare (preferabil grunjoasă, de mare)
- 1 lingură rasă piper
Preparare:
- Se curăţă şi se pisează usturoiul.
- Se toacă fin menta.
- Se amestecă uleiul cu zeama de lămâie, usturoiul, menta, oregano, sare şi piper.
- Se unge pulpa de berbecuţ cu amestecul obţinut şi se împachetează împreună în folie de plastic.
- Introduceţi la rece pentru 24 de ore pulpa de berbecuţ.
- Încingeţi cuptorul la 170 de grade Celsius.
- Introduceţi pulpa de berbecuţ în cuptor, fără folie, folosind o tavă cu grătar. Adăugaţi în tavă o cană de apă.
[tip]Dacă nu aveţi tavă cu grătar folosiţi tava grătarul cuptorului sub care aşezaţi tava acestuia.[/tip] - Ţineţi tava la cuptor aproximativ 2 ore, în funcţie de dimensiunea ei.
Timp de pregătire: 10 minute + 24 de ore pentru marinare
Timp de gătire: 2 ore
Porții: 8
Friptura de berbecuţ cu mentă, oregano şi usturoi se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei cu tzaziki şi salată grecească.
Super ;).
uffff,,e buna rau ! eu maninc si in timpul anului ,nu numai de paste,
de unde ati luat tava?
Comments are closed.