Un pui românesc, desigur, însă gătit cu condimente specifice bucătăriei şi gusturilor ungureşti: paprika (boia de ardei), chimen, maghiran. O minunăţie de friptură, friptă-coaptă pe îndelete la cuptor, înfăşată în hârtie de pergament pentru a se pătrunde, şi desfăşată pe final, pentru a se rumeni.
Ce e e foarte important e ca puiul să fie mic. În vest chiar se cresc în nobilul scop al frigerii pe îndelete pui de exact 1 kilogram greutate.
Porţii: 2-4
Timp de preparare: 100 de minute
Ingrediente:
- 1 pui mic
- 1 lingură zdravănă de boia de ardei dulce
- 1 linguriţă de boia de ardei iute (opţional)
- 1 linguriţă de chimen măcinat
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă frunze de maghiran tocate
- 2 linguri de untură de porc (sau 3 de ulei)
- 1 foaie de dafin
- 1 ceapă mică
- sare
- piper
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l.
- Curăţaţi ceapa.
- Amestecaţi grăsimea cu sare, piper, maghiran, usturoi, chimen şi boia.
- Ungeţi puiul pe interior şi exterior cu amestecul de grăsime şi condimente.
- Introduceţi în cavitatea puiului dafinul şi ceapa .
- Înveliţi puiul în hârtie de pergament şi introduceţi-l la cuptor pentru 60 de minute.
[tip] Ungeți hârtia la suprafață cu puțin unt. [/tip] - Desfaceţi hârtia şi mai lăsaţi puiul la cuptor încă aproximativ 15 minute.
Puiul se serveşte fierbinte, cu garnituri de cartofi sau alte legume.
__________________________________________
super.bravo!
ce e hartia de pergament? unde o gasesc
@eu, se mai numeste hartie cerata sau hartie pentru copt. Se gaseste in supermarketuri, pe aceleasi rafturi cu folia de aluminiu.
Comments are closed.