Puiul şi tarhonul au fost predestinaţi să se întâlnească. Iar bucătarii italieni şi cei francezi au fost primii care au sesizat că din această întâlnire poate rezulta ceva bun. O reţetă pe cât de simplă pe atât de plăcută papilelor gustative – pui picant cu tarhon la tigaie.
[readalso] Vezi aici și rețeta de Saltimbocca de pui. [/readalso]
Reţetă: Pui picant cu tarhon la tigaie
Ingrediente:
- 800 grame file de pui (piept fără piele, fără os)
- 2 crenguţe tarhon proaspăt (sau 1 lingură tarhon uscat)
- 1 ardei iute (preferabil roşu)
- 4 linguri ulei de măsline
- 3 linguri făină
- 300 ml vin alb sec
- sare
- piper
Preparare:
- Tăiaţi carnea de pui în fâşii.
- Tăiaţi ardeiul rondele.
- Amestecaţi făina cu sare şi piper.
- Treceţi bucăţile de carne prin făină asezonată.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă.
- Rumeniţi bucăţile de carne la foc iute.
- Adăugaţi rondelele de ardei iute şi tarhonul.
- Singeţi cu vinul.
- Acoperiţi şi fierbeţi 6-8 minute până când carnea este pătrunsă şi sosul s-a legat. Dacă sosul e prea gros, mai adăugaţi vin sau puţină apă.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 20 minute
Porții: 4
Fileurile de pui picant cu tarhon se servesc cu cartofi cu rozmarin sau alte garnituri pe bază de legume sau orez.