Pieptul de pui atotprezent prinde gust și culoare în această rețetă rapidă de stir-fry. Ușor de preparat, cel mai bine se pretează pentru wok, pieptul de pui picant de la ardeiul iute și aromat cu busuioc din belșug este numai bun pentru un prânz rapid sau o cină când nu vrei să ratezi filmul preferat.
Porții: 2
Timp de preparare: 20 de minute
- 1 piept de pui fără os și fără pieliță
- 4 căței de usturoi
- 1 ceapă mică
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță de ulei de susan sau de alune
- 1/2 ceașcă de frunze proaspete de busuioc
- 1/2 ardei iute roșu sau 1/2 linguriță ulei chinezesc de chilli
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură de sos de pește
Preparare:
- Pregătiți ingredientele: tăiați pieptul de pui julienne, tocați ceapa și usturoiul mărunt, tocați ardeiul iute (fără semințe), spălați frunzele de busuioc.
- Într-o tigaie sau un wok, puneți uleiul la încins – uleiul de floarea soarelui și uleiul de susan.
- Când uleiul este încins bine, puneți usturoiul și amestecați de 2-3 ori. Adăugați ceapa și amestecați din nou de câteva ori.
- Adăugați puiul și amestecați ca să nu se ardă. Când pieptul de pui începe să își schimbe culoarea, adăugați sosul de soia și sosul de pește. Amestecați până se pătrunde puiul și scade zeama.
[note] Puiul trebuie să prindă un aspect glazurat de la sosul de soia care scade. Nu adăugați sare; sosul de soia este îndeajuns de sărat. [/note] - Adăugați ardeiul iute sau uleiul de chilli. Adăugați frunzele de busuioc întregi și mai amestecați câteva secunde.
- Luați tigaia de pe foc când frunzele de busuioc s-au înmuiat.
Puiul picant cu busuioc se servește fierbinte cu orez fiert sau paste.
[tip] Dacă nu aveți busuioc proaspăt, puteți folosi frunze de busuioc uscate. Puneți-le la înmuiat în apă timp de 10-15 minute. [/tip]
[tip] Puteți folosi ulei de prăjit pentru wok – un amestec din ulei de floarea soarelui și ulei de susan. [/tip]