Marmelada de portocale transformă această mâncare, simplă în esenţă, într-un rafinament culinar la îndemâna oricui. Plusul ghimbirului, usturoiul şi cimbrul vin să completeze aromele complexe ale acestei delicatese cotidiene.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 800 de grame de piept de pui
- 400 ml supă de pui
- 2 linguri de amidon
- 2 linguri de ulei
- 2 căţei de usturoi
- 1 bucată de ghimbir de 2 centimetri lungime
- 4-5 linguri de marmeladă de portocale
- 1 lingură de cimbru
- 2 linguri sos de soia
- sare
- piper
Preparare:
- Tăiaţi puiul în cubuleţe potrivit de mari (cu latura de 2,5 centimetri). Ştergeţi bine cuburile de pui cu un şervet de hârtie pentru a absorbi excesul de apă.
- Curăţaţi ghimbirul şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt.
- Încingeţi uleiul într-un wok sau tigaie.
- Pudraţi carnea de pui cu amidon. Înlăturaţi excesul de amidon.
- Adăugaţi carnea în tigaie şi rumeniţi-o la foc iute pe toate părţile timp de 5-6 minute.
- După ce carnea s-a rumenit şi a devenit crocantă la suprafaţă, adăugaţi ghimbirul şi usturoiul.
- Lăsaţi să se înmoaie ghimbirul şi usturoiul şi adăugaţi marmelada de portocale.
- Amestecaţi bine şi stingeţi totul cu supa de pui.
- Adăugaţi sosul de soia şi cimbrul şi lăsaţi să fiarbă, amestecând constant, timp de aproximativ 15 minute până când puiul s-a pătruns şi sosul s-a legat.
- Asezonaţi cu piper şi sare, dacă e cazul.
Puiul glazurat cu sos de portocale se serveşte fierbinte cu garnitură de orez şi salată verde.
[tip]Dacă sosul este prea gros mai adăugaţi câteva linguri de apă.[/tip]
[tip]Dacă doriţi ca puiul să fie mai picant adăugaţi 1 jumătate de ardei iute în acelaşi timp cu usturoiul şi ghimbirul.[/tip]
________________________________