O friptură de pui completă în manieră valenciană. Pui, aromat cu usturoi şi lămâie, alături de cartofi copţi, la tavă. Ce vreţi mai mult?
Porţii: 6
Timp preparare: 90 minute
- 1 pui mărişor întreg (fără gât şi măruntaie)
- 1 lămâie
- 1 ceaşcă suc de lămâie
- 5 cartofi
- 1 ceaşcă vin alb sec
- ½ ceaşcă apă
- 1 ceaşcă ulei
- 2 felii mari de pâine
- o jumătate de ceaşcă de stafide
- 5 căţei de usturoi
- sare, piper
Preparare:
1.Curăţaţi puiul şi ştergeţi-l bine. Asezonaţi puiul atât în interior, cât şi în exterior, cu sare şi piper.
2.Zdrobiţi doi căţei de usturoi şi amestecaţi-i bine cu cu sare şi ulei. Rupeţi pâinea şi amestecaţi-o cu acest sos şi cu stafidele.
3. Umpleţi puiul cu amestecul de pâine, turnaţi ulei de măsline peste el.
4. Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i cuburi şi aşezaţi-i în tavă împreună cu restul de usturoi de jur împrejurul puiului. Stropiţi totul cu suc de lămâie şi apă.
5. Coaceţi puiul timp de o oră în cuptorul încins. Stropiţi la fiecare sfert de oră carnea şi cartofii cu ulei, pentru mai multă savoare. Cu un sfert de oră înainte de a scoate puiul, turnaţi vinul alb peste el şi mai lăsaţi-l la cuptor până se rumeneşte.
Serviţi puiul cu cartofii din tavă, alături de o salată simplă (salată verde, salată de varză sau o salată asortată din legume de sezon).