Ceva Bun

Pui cu ceapă, ardei şi ciuperci

Rețeta de pui cu ceapă şi ardei, fel simplu şi rapid, bază a bucătăriei mexicane – unde îl găsim în compoziţia pentru fajita – cucereşte prin gust şi textură. Carnea de pui, sotată la foc iute, este însoţită de ardei, ceapă roşie şi ciuperci şi aromată cu usturoi, lămâie şi oregano. Şi cam atât.

Vezi aici și rețeta de Ciulama de pui cu mazăre și ardei copt. 

Reţetă: Pui cu ceapă şi ardei

Ingrediente:

  • 250 piept de pui dezosat, fără piele
  • 1 ardei gras, roşu
  • 1 ceapă roşie
  • 6-7 ciuperci albe
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă rasă oregano uscat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Tăiaţi pieptul de pui în fâşii.
  2. Curăţaţi ceapa şi ardeiul.
  3. Curăţaţi şi tocaţi mărunt usturoiul.
  4. Tăiaţi ceapa şi ardeiul în pătrăţele de dimensiuni egale (cu latura de aproximativ 3 centimetri).
  5. Spălaţi ciupercile şi tăiaţi-le în sferturi.
  6. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  7. Adăugaţi şi sotaţi la foc iute puiul.
  8. Adăugaţi 1/2 de pahar de apă și gătiţi, amestecând des, la foc mic, până când tot lichidul scade şi puiul prinde a se rumeni din nou.
  9. Adăugaţi ceapa şi ardeiul şi sotaţi la foc iute încă 5 minute. (Dacă este cazul,  mai adăugaţi puţin ulei).
  10. Adăugaţi ciupercile şi usturoiul şi mai sotaţi 5 minute.
  11. Adăugaţi oregano şi zeama de lămâie.
  12. Asezonaţi cu sare şi piper.
  13. Serviţi fierbinte cu orez fiert.

 

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 20-30 minute

Porţii: 2

print