O reţetă simplă, rapid şi uşor de preparat la tigaie sau tavă, potrivită atât pentru masa de zi cu zi cât şi pentru dietele hipocalorice. Combinaţia dulce-acrişoară, cu note astringente de roşii cu capere, dau un gust special banalului piept de pui.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 8 fileuri din piept de pui
- 3 linguri capere
- 700 grame roşii (proaspete sau din conservă)
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 lingură rasă de zahăr
- 5 linguri ulei de măsline
- 4 linguri de făină
- 2 foi de dafin
- sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Decojiţi roşiile dacă sunt proaspete şi tocaţi-le.
- Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
- Treceţi bucăţile de pui prin făină amestecată cu puţină sare şi piper.
- Scuturaţi excesul de făină.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie.
- Rumeniţi bucăţile de pui pe ambele părţi.
- Adăugaţi usturoiul.
- Adăugaţi caperele, roşiile, foile de dafin, zeama de lămâie şi zahărul.
- Lăsaţi sosul să fiarbă şi să scadă 8-10 minute.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
Fileul de pui cu capere, roşii şi usturoi se serveşte cu garnitură de cartofi sau cartofi dulci.
[note]Pentru o variantă dietetică renunţaţi la făină şi puneţi toate ingredientele într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu. Introduceţi tava la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 45 de minute.[/note]