O rețetă nici mai simplă nici mai complicată decât altele, pentru momentul în care organizezi o petrecere și ai căutat prea mult timp rețete de cocktail pentru a-ți impresiona musafirii și ai lăsat pe ultima sută de metri meniul de mâncare. Dar nu e totul pierdut, pentru că această rețetă, aflată la intersecția dintre un șnițel de pui oarecare și un pui dulce acrișor în stil chinezesc îți va salva petrecerea. Nu trebuie decât să prepari mini-șnițelele de pui din timp și să le treci în ultima clipă prin sosul dulce arișor care îi va da un nou sens.
Reţetă: Pui crocant dulce acrișor
Ingrediente:
- 3 jumărăți de piept de pui fără os
- 2 ouă mari
- 3 linguri de amidon
- 10 linguri de făină de grâu
- 5 linguri de ulei
- jumătate de linguriță de sare
- jumătate de linguriță de piper măcinat
- jumătate de linguriță de pudră de usturoisos
- 1 lingură ulei de susan
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură de oțet alb (ideal din orez)
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de sos dulce picant (dacă nu aveți, adăugați o linguriță de pudră de boia iute și una de miere), dacă evitați mâncărurile picante puteți sări acest ingredient
- 3 linguri de ketchup
- 2 linguri de zahăr (preferabil brun)
- 4 linguri de sos de soia
Preparare:
- Tăiați puiul în cubulețe de aproximativ 2 centimetri, o îmbucătură decentă.
- Bateți ouăle.
- Încingeți uleiul într-o tigaie.
- În timp ce se încinge uleiul, puneți pueți ouăle bătute într-un vas adânc iar în alt vas amestecați făina, sarea, piperul și pudra de usturoi. Exact, ca la șnițele.
- Amestecați cubulețele de piept de pui cu amidonul astfel încât să se lipească de fiecare în parte.
- Treceți cubulețele de pui îmbrăcate în amidon prin oul bătut, apoi prin amestecul de făină cu condimente.
- Prăjiți cuburile de pui 6-7 minute la temperatură medie, întorcându-le din când în când. Scoateți cuburile de pui prăjit pe un șervețel de hârtie.
- Amestecați toate ingredientele pentru sos într-o tigaie fără grăsime. Când a început să facă bule adăugați cuburile de pui prăjit și amestecați repede astfel încât să se glazureze uniform. Amestecați timp de un minut înainte de a lua de pe foc.
- Serviți puiul, cald sau rece, pe pat de orez dau în frigărui, decorat cu țelină sau ceapă verde.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de gătire: 15 minute
Porţii: 8