Data de 20 decembrie, Sf. Ignatie al Antiohiei, este cunoscută în popor ca Ignatul porcilor. Este o zi importantă în gospodăriile românești pentru că singura activitate permisă în această zi este tăierea porcului și preparea produselor tradiționale din carne de porc. Este un ritual cu care mulți dintre noi am crescut, iar familia se adună toată ca să pregătească bunătățile pentru Crăciun, dar și pentru restul iernii.
Versatilitatea bucătăriei românești în a prepara diverse mezeluri de casă se extinde și la metodele de păstrare a cărnii pe toată durata iernii: uscare, afumare, carne în untură etc.
[readalso]Afumarea cărnii și a cârnaților. [/readalso]
Pentru toți cei care își doresc bucate tradiționale la masa de Crăciun, vă prezentăm rețetele cevabun.ro de produse din carne de porc. Nu uitați că este foarte importantă materia primă: folosiți carne de porc proaspătă, condimente și mirodenii de bună calitate. Evident, regulile stricte de igienă se impun atunci când preparați mezeluri în casă.
Click mai jos pe rețete:
Caltaboș |
Jumări | Tobă |
Cârnați |
Carne în untură | Tochitură |
Slănină fiartă | Piftie |
Eu va propun niste preziceri gastronomice pentru 2014, legate de bucataria locala, de la Chef David Contant, prezent la Noaptea Predictiilor organizata de DC Communication. Aici http://cazacioc.blogspot.ro/2013/12/contant.html
Comments are closed.