O reţetă rapidă şi ieftină, atât de ieftină încât nu are nici măcar agent de afânare (praf de copt sau bicarbonat). Un pandişpan simplu cu fructe în care singurele secrete sunt ingrediente în cantităţi relativ egale şi ouăle bătute cât mai bine pentru a asigura creşterea.

Porţii: 8-12

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 250 grame vişine fără sâmburi
  • 5 ouă mari
  • 350 grame făină
  • 350 grame zahăr pudră
  • 350 ml ulei
  • 2 linguri zahăr tos
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 2 linguri pesmet sau făină
  • 2 linguri cacao (opţional)
  • 1 vârf de cuţit sare

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius (foc mic spre mediu).
  2. Puneți vișinele pe o farfurie și presăraţi peste ele cele 2 linguri de zahăr tos. Lăsaţi vişinele să se “îndulcească”.
  3. Cerneţi făina.
  4. Separaţi ouăle în două castroane (vase adânci).
  5. Faceţi o “maioneza” din cele 5 gălbenuşuri şi ulei. Încorporaţi uleiul treptat amestecând cu un tel  într-un singur sens până când se formează  o cremă groasă, bine legată.
  6. În alt vas, bateţi spumă albuşurile.
  7. Încorporaţi zahărul pudră, zahărul vanilat şi 1 vârf de cuţit de sare în albuşuri.
  8. În vasul cu maioneza, încorporați albușurile spumă.
  9. Încorporaţi uşor, amestecând cu telul, făina.
  10. Ungeţi o  tavă sau o formă de tort cu inel detaşabil cu puţin ulei şi pudraţi-o cu făină.
  11. Turnaţi aluatul în tavă.
    [tip]Opţional, puteţi amesteca 4-5 linguri de aluat cu pudră de cacao. Adăugaţi amestecul cu cacao peste cel simplu pentru a obţine un efect marmorat.Vezi foto.[/tip]
  12. Scurgeţi vişinele de zeamă, treceţi-le prin pesmet şi adăugaţi-le peste aluat. Împingeţi uşor vişinele cu degetele în aluat.
  13. Introduceţi tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Verificaţi cu o scobitoare după 35 de minute.
  14. Scoateţi tava şi lăsaţi să se răcească prăjitura 20-30 de minute înainte de a o scoate din tavă sau tăia.

Prăjitura ieftină cu vişine se serveşte ca atare, pudrată cu zahăr sau cu frişcă bătută.

print

15 Comentarii

    • Da, e faina. Atentie insa la cuptor, sa fie cu adevarat preincalzit. Cineva ne-a semnalat ca a fost nevoit sa o tina mai mult in cuptor (chiar cu 25 de minute). Mai pot exista diferente de la un cuptor la altul. In rest, e atat de simpla precum pare.

  1. Am descoperit acest site acum si imi place.E putin mai altceva decat celelalte siteuri cu specific.Felicitari.

  2. nu mai dati retete aiurea, prajitura cu visine nu iese, sau cel putin nu in tava rotunda , comp e prea multa , ce naiba scrieti prosti, nu s-a mai copt nici intr-o ora

  3. @jiku_diana, în rețeta prezentată mai sus ai un link către tava cu inel detașabil. Vei vedea că, de regulă, noi folosim tavă cu diametrul de 24 cm. Poate ai folosit o tavă cu un diametru mai mic din moment ce compoziția a fost prea multă.

    În ceea ce privește timpul de coacere, acesta depinde de cele mai multe ori și de ce cuptor ai. Prăjitura de mai sus a fost pregătită în cuptor electric și s-a copt în timpul specificat în rețetă. Conform recomandării, se verifică dacă e coaptă cu o scobitoare.

    Apreciem părerile și comentariile cititorilor noștri, dar dorim să păstrăm un ton civilizat și, mai ales, să respectăm regulile gramaticale. Mai constructiv, atât pentru noi, cât și pentru ceilalți cititori, ar fi un comentariu în care să specifici în ce fel de tavă ai pregătit prăjitura și în ce cuptor (care este timpul pe care îl recomanzi pentru coacere la modelul tău de cuptor, etc).

    Mulțumim.

  4. ….oare merge si cu cirese amare? Am vazut si prajitura ungureasca dar are cam mult unt…!O tava de 28 cm ar merge?

  5. Buna sint Florica as avea o intrebare daca poate cineva sa ma ajute …..ce unt sau margarina as putea folosi pentru creme .Va rog datimi un sfat si va multumesc mult

  6. Este foarte delicioasa. Eu am folosit banane si rahat. Intr.adevar, folosind un cuptor normal trebuie tinuta 30 min in plus, dar merita asteptarea.

Comments are closed.