Desert popular, de zi cu zi, acum într-o formulă la îndemâna fiecăruia, chiar şi a celui mai nepriceput bucătar. O prăjitură ieftină pe cât de simplă pe atât de rapidă, în care toate ingredientele se amestecă într-un singur vas pentru un scop comun. O video-reţetă pentru fiecare zi a săptămânii.
Porţii: 6-8
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
- 350 grame de făină
- 350 grame zahăr pudră
- 350 ml ulei
- 5 ouă mari
- 2 mere mari
- 1 linguriţă rasă praf de copt
- coaja rasă de la o lămâie
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 3 linguri pesmet
- 1 lingură rasă scorţişoară măcinată
- 1 vârf de cuţit sare
Preparare:
- Ungeţi o tavă de tort cu pereţi detaşabili cu puţin ulei şi pudraţi-o cu făină.
- Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius (mediu spre mic).
- Amestecaţi făina cu puţină sare şi praf de copt.
- Puneţi ouăle şi uleiul într-un vas adânc şi mixaţi-le cu ajutorul unui blender de mână (scufundător) sau a unui mixer până se transformă într-o maioneză fluidă.
- Adăugaţi zeama de lămâie, coaja de lămâie şi zahărul pudră (mai puţin 2 linguri).
- Cu ajutorul unui tel încorporaţi uşor făina în amestec.
- Curăţaţi merele şi tăiaţi-le în cuburi cu latura de 1-1,5 centimetri.
- Amestecaţi pesmetul cu scorţişoara şi restul de zahăr pudră.
- Treceţi merele prin amestecul de pesmet. Asiguraţi-vă că pesmetul aderă la bucăţile de măr.
- Adăugaţi merele în aluat şi amestecaţi uşor.
- Turnaţi aluatul în tava pentru copt.
- Introduceţi la cuptor pentru 40-45 de minute. Verificaţi cu o scobitoare după 35 de minute dacă prăjitura este făcută.
- Lăsaţi prăjitura să se răcească înainte de a o scoate din tavă şi porţiona.
Prăjitura ieftină cu mere se serveşte ca atare, pudrată cu zahăr sau cu o lingură de frişcă bătută. De asemenea, se poate glazura cu un icing obţinut din suc de mere şi zahăr pudră.
Tocmai am incercat sa fac prajitura aceasta, si e prea multa faina.
A trebuit sa ma opresc cu faina dupa 240 de grame, ca deja era prea groasa.
Am pus 350 grame de ulei, 5 oua si le-am amestecat, apoi am adaugat faina.
Dar mi-am dat seama ca ceva nu e in regula dupa ce am pus cele 240 de grame. Si m-am oprit. Bine am facut. Acum am pus-o la cuptor sper sa iasa ceva pana la urma.
Aveti dreptate. E o prajitura densa, asa cum se vede si din prezentare, dupa o reteta cvasi-clasica. Dar densitatea este necesara pentru ca fructele sa nu se scufunde in aluat.
Am facut reteta asta de 3 sau 4 ori pana acum…este delicioasa si asa simpla…iar ca blat de tort este senzationala..multumesc pentru reteta 🙂
Cu plăcere.
Eu nu am facut-o , dar o voi face astazi . Are ceva daca pun zahar normal in loc de zaharul pudra . Sau sa pun jumatate din ambele ?
Zaharul tos se dizolvă mai greu. Amestecaţi mai mult. Cel pudră are un ados de cam 3% amidon. Face aluatul mai pufos. Dar se poate şi cu zahăr tos. Şi cu alte fructe: caise, nectarine, prune, etc.
Nu as putea inlocui uleiul cu unt? Care ar fi echivalentul?
Aici (Germania) se gateste mai degraba cu unt decat cu ulei.
Am facut azi reteta, arata altfel decat cea din film, dar arata destul de bine, inca n-am taiat-o sa vad.
N-am avut zahar pudra destul si-am completat cu zahar tos, iar uleiul l-am inlocit cu 200 g unt, mi-a iesit aluatul foarte gros, ca cel sfaramicios, asta inainte sa adaug albusul spuma, dar oricum avea alta consistenta, asta desi untul l-am pus lichid.
Stiu ca retetele sunt de obicei bine de respectat, dar uleiul mi s-a parut prea mult.
Multumesc!
PS Am inceput prajitura! E delicioasa!
Ideea pentru care se foloseşte ulei este pentru că e o prăjitură ieftină dar şi pentru că untul se va separa în procesul de centrifugare, o să producă un aluat gros la rece şi pre moale la cald. Pentru a prepara prăjitura cu unt urmaţi alţi paşi: http://www.cevabun.ro/chec/
ceva de vis aceasta prajitura
Comments are closed.