Pentru cei care vor rapid ceva dulce, am făcut mai demult o clasică: prăjitura de ciocolată în cană. Astăzi vă oferim o altă reţetă, un pic mai parfumată, dar la fel de rapidă şi gustoasă: o prăjitură de portocale cu migdale. Se face tot la cuptorul cu microunde aşa că timpul de preparare este super rapid.

Nu uitaţi că este important ce fel de cuptor cu microunde aveţi. Cuptoarele cu microunde de generaţie nouă pot ajunge la temperaturi mult mai mari faţă de cele vechi. Ideal este să încercaţi cu o scobitoare dacă este făcută prăjitura pentru a nu se usca în exces.

 

Reţetă: Prăjitură în cană cu portocale şi migdale

Ingrediente:

  • 1 sfert de cană de făină
  • 1 portocală
  • 3 linguri de făină de migdale
  • 3 linguri de zahăr (sau alt îndulcitor)
  • 1 ou
  • 2 linguri de unt topit
  • 6 migdale
  • un praf de sare
  • un vârf de linguriţă de praf de copt
  • 1 linguriţă de ulei

Preparare:

  1. Deşi este o prăjitură rapidă în cană, este bine ca amestecul să fie făcut cu telul într-un castron sau cu un robot de bucătărie. Aşa veţi evita să aveţi cocoloaşe de făină în aluat.
  2. Amestecaţi cu telul ingredientele uscate: făina, făina de migdale, zahărul, praful de copt şi sarea.
  3. Radeţi coaja de portocală prin răzătoarea fină.
  4. Stoarceţi sucul din portocală cu storcătorul de fructe. Dacă nu aveţi storcător de fructe, stoarceţi cu mâna dar nu uitaţi să strecuraţi sucul pentru a nu scăpa sâmburi în aluat.
  5. Adăugaţi coaja de portocală, oul, sucul de portocală şi untul topit.
  6. Amestecaţi bine până se omogenizează.
  7. Tocaţi din cuţit migdalele, să fie cât mai mici.
  8. Încorporaţi migdalele în aluat.
  9. Ungeţi cu ulei cana (aceeaşi mărime pe care aţi folosit-o la măsurarea făinii).
  10. Turnaţi aluatul în cană şi băgaţi la microunde la putere maximă 2-3 minute. (850W în cazul nostru). Dacă aveţi un cuptor care nu ajunge la această putere, verificaţi cu scobitoarea şi mai băgaţi 1-2 minute până iese scobitoarea aproape curată din aluat. (Pentru a păstra prăjitura suculentă)

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 3 minute

Porţii: 1

print

1 comentariu

Comments are closed.