Această prăjitură de post are gust de sărbătoare, din care răzbat aromele de miere şi de vin fiert cu mirodenii. Scorţişoara, cuişoarele, vanilia şi coaja de portocale înmiresmează acest desert unic. Dulce, simplu, pur şi simplu bun.
O invenţie de post marca cevabun.ro.
Vezi și rețeta video de Tartă de post cu pere.
Reţetă: Prăjitură de post cu miere și vin
Ingrediente:
- 1 cană de miere
- 1 1/2 căni de vin roşu
- 1/2 cană de ulei
- 1 linguriţă rasă de scortisoara
- 4-5 cuisoare pisate
- coaja de la o portocală
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 3 căni de făină
- 80 grame de zahăr pudră vanilat
- 1 vârf de cuţit de sare
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius.
- Ungeţi o tavă cu puţin ulei şi pudraţi-o cu făină.
- Amestecaţi într-un bol mierea, vinul şi uleiul.
[tip]Dacă mierea este zaharisită, încălziţi-o puţin în cuptorul cu microunde sau băgaţi borcanul acoperit într-un vas cu apă fierbinte.[/tip] - Adăugaţi scorţişoara, cuişoarele pisate, zahărul vanilat, coaja de portocală şi puţină sare.
- Adăugaţi praful de copt stins cu zeamă de lămâie.
- Încorporaţi făina treptat cu ajutorul unui tel.
- Turnaţi coca în forma de copt şi introduceţi-o la cuptor pentru 1 oră.
- După 45 de minute verificaţi cu o scobitoare dacă este gata. Dacă scobitoarea iese curată, fără urme de cocă, prăjitura este gata.
- După ce se răceşte, scoateţi prăjtura din tavă şi pudraţi-o cu zahăr pudră vanilat.
Timp de pregătire: 20 minute
Timp de gătire: 1 oră
Porții: 6
[tip]Alegeţi un vin de bună calitate, dulce şi aromat.[/tip]
buna tare reteta.. incerc si eu de Sarbatori. 🙂
Am facut prajitura cu doar 4 linguri de miere (zaharisita si neincalzita) ca sa nu fie asa de dulce si a mai trebuit sa pun aproximativ o cana de faina in compozitie dar a iesit bine. Am mai pus o portocala stoarsa in loc de zeama de lamaie si nu am stins praful de copt.
Comments are closed.