O pizza mai altfel, inedită prin formă dar plăcută prin gust. Mai apropiată de o specialitate alsaciană (flamenküche) decât de una italiană, pizza carbonara păstrează în mare caracteristicile unor paste carbonara, dar pe un blat subţire de pizza, rumenit la cuptor.
Porţii: 1
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
- 110 grame aluat de pizza
- 1 linguriţă ulei de măsline
- 80 grame şuncă
- 3 linguri smântână
- 1 lingură parmezan
- 1 gălbenuş de ou
- 2 linguri vin alb
- 1 vârf de cuţit nucsoara
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Tăiaţi şunca fâşii.
- Amestecaţi într-un castron smântâna cu parmezanul, gălbenuşul de ou, nucşoara, vinul şi puţin piper proaspăt măcinat.
- Întindeţi aluatul într-o tavă rotundă unsă cu puţin ulei.
- Presăraţi şunca peste blat.
- Adăugaţi amestecul de smântână cu parmezan.
- Introduceţi tava la cuptor pentru 10 minute.
Pizza carbonara se consumă fierbinte.
[tip]Pentru un plus de gust, puteţi folosi bacon sau pancetta însă, în acest caz, trebuie să o rumeniţi 3-4 minute înainte şi să o scurgeţi de grăsime.[/tip]