O mâncare lacto-vegetariană gustoasă, hipo-calorică şi foarte săţioasă, aşa ar putea fi descris acest piure atipic, realizat dintr-o cereală aparte şi o brânzică de zi cu zi. Preparaţi această reţetă ca garnitură pentru pui sau peşte la grătar sau pentru a o servi ca atare alături de o salată.
Porţii: 2
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente:
- 1 pahar de quinoa
- 3 căni supă legume (sau de pui)
- 300 grame brânză dulce de vaci
- 2-3 linguri de iaurt
- 1 lămâie
- 1 lingură cozi de ceapă verde
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1/4 linguriţă de enibahar măcinat
- sare
- piper
Preparare:
- Spălaţi bine lămâia şi curăţaţi-o de coajă (doar partea galbenă).
- Extrageţi sucul de lămâie și lăsați-l deoparte.
- Puneţi la fiert supa şi coaja de lămâie.
- Spălaţi şi scurgeţi quinoa.
- Lăsaţi să dea supa câteva clocote cu coaja de lămâie, scoateţi coaja şi adăugaţi quinoa.
- Acoperiţi şi fierbeţi la foc mediu timp de 20-25 de minute.
- Adăugaţi enibaharul, lăsaţi zeama să se evapore şi trageţi vasul de pe foc.
- Amestecaţi – cu ajutorul unei linguri de lemn – boabele de quinoa fierte cu brânza de vaci, iaurtul, sare, piper şi zeamă de lămâie după gust.
- Adăugaţi cozile de ceapă şi verdeaţă.
Piureul de quinoa cu brânză de vaci se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei, ca garnitură sau ca atare, alături de salată.