Fiindcă de Halloween scobim un dovleac pe dinăuntru, simțul nostru practic ne-a îndemnat să-i folosim miezul într-o rețetă de sorginte suedeză Kycklingfilé med pumpa – de ce? pentru că rețeta s-a gătit și gustat în compania unor prieteni suedezi.
Porții: 4
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
- 2 cepe medii
- 1 ardei gras (roșu sau galben)
- 1 ardei iute
- 2 linguri de ulei
- 500 g piept de pui fără piele și fără os (file)
- 450 g miez de dovleac plăcintar
- un strop de sos de pește
- 1 lingură de frunze proaspete de busuioc
- 1 vârf de linguriță de piper negru, măcinat mare
- sare
Preparare:
- Pregătiți ingredientele: curățați legumele și spălați-le; tăiați ceapa peștișori; tăiați ardeii julienne (după ce ați scos semințele). Tăiați dovleacul tot julienne, la fel și pieptul de pui.
[note] Dacă aroma dovleacului nu vă place, îl puteți înlocui cu dovlecei tăiați julienne. [/note] - Într-o tigaie adâncă, puneți uleiul la încins.
- Adăugați ceapa și ardeii. Amestecați până când ceapa devine sticloasă și ardeii încep să se înmoaie (aproximativ 3 minute).
- Adăugați pieptul de pui. Amestecați din când în când, la foc iute, timp de 5 minute, până începe să se rumenească puiul.
[tip] Aceasta este o rețetă rapidă care se pretează a fi preparată la wok. Chiar dacă o faceți în tigaie, focul trebuie să fie iute, iar ingredientele tăiate fâșii subțiri pentru a se pătrunde repede.[/tip] - Adăugați dovleacul și sosul de pește. Amestecați până când dovleacul se înmoaie și puiul este pătruns.
- Adăugați frunzele de busuioc, piperul și sare, după gust.
Se servește cald, alături de o lingură de orez fiert și o salată verde, stropită cu o vinegretă neagră.