Prospeţimea lămâilor şi a portocalele, secondată de notele acide ale muştarului, dă un gust şi o aromă deosebite fileul de peşte. Marinat uşor, gătit înăbuşit şi rumenit rapid, fileul de peşte astfel gătit va avea un gust şi o prestanţă aparte.
Încercaţi un file de pagasius pentru această reţetă.
Porţii: 2
Timp de prepare: 40 minute
- 1 file de pangasius de aproximativ 500 de grame
- 1 portocală
- 1 lămâie
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de boia de ardei iute (opţional)
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură de muştar
- 1 linguriţă de miere
- sare
- piper
Preparare:
- Răzuiţi portocala şi lămâia. Extrageţi sucul de lămâie.
- Curăţaţi şi zdrobiţi usturoiul.
- Amestecaţi muştarul, miere, zeama de lămâie, coaja de lămâie şi portocală, usturoiul, boiaua de ardei iute, sare şi puţin piper pentru a obţine o marinată.
- Ungeţi o folie de aluminiu, suficient de mare pentru a acoperi peştele, cu ulei.
- Turnaţi marinata peste peşte, pe ambele părţi, şi puneţi peştele cu tot cu marinată pe folie.
- Înfăşuraţi peştele în folie şi introduceţi-l la rece pentru 10 minute.
- Încingeţi cuptorul la 190 de grade Cesius.
- Introduceţi peştele la cuptor pentru 10 minute.
- După 10 minute desfaceţi folia în partea superioară, stropiţi peştele cu marinata din tavă şi introduceţi-l din nou la cuptor, descoperit, pentru 4-5 minute.
Peştele astfel preparat se serveşte cu garnituri de legume fierte şi salată.
[tip]Dacă peştele e prea mare sau nu aveţi o folie suficient de mare pentru el, folosiţi două bucăţi de folie pe care le prindeţi pe margine prin răsucire.[/tip]
[warning]Deoarece e foarte posibil ca citricele dumneavoastră să fie cerate, ar fi bine să le îndepărtaţi ceara scufundându-le de câteva ori, timp de câteva minute, în apă călduţă şi ştergându-le cu un prosop.[/warning]
_______________________________________________