Un paté de ton foarte simplu de făcut şi cu rezultate excelente pentru tartinele de zi cu zi dar şi pentru cele de petrecere – paté de ton. O reţetă italiană mai mult decât rapidă, ușor de asortat cu alte paste tartinabile sau cu alte tipuri de finger food.
[readalso]Vezi aici și rețeta de: Paté de somon. [/readalso]
Reţetă: Pate de ton
Ingrediente:
- 200 grame fulgi de ton în ulei (scurși)
- 100 brânză ricotta
- 50 grame unt la tempertura camerei
- 10 grame capere în oţet
- 1 vârf de cuţit boia de ardei iute (opţional)
- sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Scurgeţi tonul de ulei.
- Desăraţi (dacă e cazul) caperele în câteva linguri de apă sau lapte rece.
- Pasaţi toate ingredientele cu un blender până obţineţi o pastă, mai fină sau mai puţin fină (rustică), în funcţie de gusturi.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Dacă este cazul, adăugaţi câteva linguri de smântână dulce pentru a obţine o pastă mai cremoasă.
Timp de pregătire: 5 minute
Porții: 350 grame
Pateul de ton se foloseşte, exclusiv rece, pe tartine sau pentru a umple legume. Se poate păstra, acoperit, în frigider, pentru 3-5 zile.