Pastele picante cu calamari nu sunt altceva decât o îmbunătăţire adusă clasicelor paste italiene cu ardei iute şi usturoi (A.O.P.). Una de bun gust. Dacă sunteţi amatori de fructe de mare şi totodată de picanterii, trebuie musai să încercaţi această combinaţie.
Vezi şi pastele picante cu creveţi.
Reţetă: Paste picante cu calamari
Ingrediente:
- 250 grame calamari mici (proaspeţi sau congelaţi)
- 250 grame paste (scurte sau lungi)
- 5 căţei de usturoi
- 1 ardei iute (de preferinţă roşu)
- 6 linguri ulei de măsline
- 1 legăturică pătrunjel proaspăt
- 2-3 linguri parmezan ras (opţional)
- 4 linguri zeamă de lămâie
- sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Fierbeţi pastele al dente (urmăriţi instrucţiunile de pe ambalaj).
- Tăiaţi calamarii în bucăţele (sau inele) de aproximativ 2 centimetri.
- Decojiţi şi pisaţi usturoiul.
- Tocaţi ardeiul iute.
- Tocaţi pătrunjelul.
- Sotaţi în 2 linguri de ulei de măsline calamarii pentru maxim 5 minute.
- Adăugaţi restul de ulei, usturoiul şi ardeiul iute.
- Sotaţi la foc foarte mic până când usturoiul şi ardeiul iute îşi eliberează aroma. (Atenţie să nu ardeţi usturoiul!)
- Asezonaţi cu sare.
- Adăugaţi zeama de lămâie şi pătrunjelul tocat.
- Adăugaţi pastele împreună cu 4 linguri din apa în care au fiert.
- Mai lăsaţi pe foc 2-3 minute până când se evaporă apa.
- Serviţi fierbinţi, cu sau fără parmezan, presărat cu piper proaspăt măcinat.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 20 minute
Porţii: 2
o reteta numai buna pentru o cina satioasa si savuroasa 🙂
Comments are closed.