Amestec surprinzător de aparenţe italiene şi gusturi mexicane, pastele (penne) cu ton şi fasole roşie amintesc de aromele unui chili con carne. Consistente şi gustoase, aromat-picante, rapid de preparat, aceste paste aduc un plus de originalitate în bucătărie.
Porţii: 2
Timp de preparare: 40 minute
Ingrediente:
- 250 grame paste (penne sau fusilli)
- 1 conservă de ton bucăţi (180-200 grame)
- 1 cutie roşii în bulion (420 grame)
- 2-3 linguri boabe de fasole roşie fiartă (1/2 conservă de 400 grame)
- 1 ceapă medie
- 4 căţei de usturoi
- 1 lingură pastă de tomate
- 3 linguri ulei
- 1 lingură oregano
- 1 linguriţă chimion
- 1 ardei iute
- 2 linguri parmezan ras
- sare
- piper
Preparare:
- Fierbeţi pastele al dente.
- Curăţaţi ceapa şi usturoiul.
- Tocaţi ceapa, usturoiul şi ardeiul iute.
- Încingeţi uleiul.
- Adăugaţi şi sotaţi 1 minut ceapa, usturoiul şi ardeiul iute.
- Adăugaţi chimionul.
- Adăugaţi roşiile, pasta de tomate, 1 linguriţă rasă de sare şi 100 ml apă.
- Fierbeţi sosul aproximativ 10 minute până când scade şi gusutrile prind a se amesteca.
- Scurgeţi şi adăugaţi boabele de fasole şi tonul.
- Amestecaţi şi mai lăsaţi sosul să de acâteva cocote.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Amestecaţi pastele scurse bine de apa în care au fiert cu sosul.
Pastele cu ton şi fasole roşie se servesc fierbinţi, cu parmezan ras deasupra.