Pastele cu spanac la cuptor sunt o budincă simplă şi primitoare. Pentru cei care cred că spanacul se poate prepara doar sub formă de piure, reţeta de faţă de paste cu spanac la cuptor s-ar putea să reprezinte o noutate. Mai ales dacă amestecăm spanacul cu pastele. Încercaţi-o ca pe o alternativă la pastele cu carne şi nu o să vă pară rău. Sau nu?!

Reţetă: Budincă de paste cu spanac la cuptor

budinca se paste cu spanac

Ingrediente

  • 400 grame paste scurte (fusilli, penne etc)
  • 2 fileuri de piept de pui (aprox 150 grame fiecare)
  • 500 grame spanac
  • 6 fire de cimbru
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă rasă nucsoara
  • 200 grame caşcaval ras
  • 200 ml smântână dulce
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

Preparare

  1. Se fierb pastele în multă apă cu sare (conform indicaţiilor de pe pachet). Preferabil să rămână al dente întrucât vor intra şi la cuptor.
  2. Se încinge uleiul într-o tigaie, se prăjesc fileurile de pui până ce se rumenesc, se scot şi se condimentează cu sare şi piper.
  3. Se taie fileurile fâşii.
  4. Se ţine spanacul câteva minute în apă clocotită, se scoate din oală, se clăteşte cu un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
  5. Se toacă spanacul din cuţit.
  6. Se aleg frunzuliţele de cimbru şi se toacă mărunt împreună cu usturoiul.
  7. Se amestecă pastele, spanacul, cimbrul şi usturoiul şi se toarnă într-o formă termorezistentă unsă cu unt sau cu ulei, deasupra se aşează fileurile de pui, se toarnă peste ele caşcavalul ras amestecat cu smântâna dulce şi nucşoară şi se dau 20 de minute la cuptorul încins la 175 grade (foc mediu) să se rumenească.

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 30 minute

Porţii: 4

Pastele cu spanac la cuptor se servesc imediat.

print

2 Comentarii

Comments are closed.