Preparată de preferinţă din paste lungi (spaghetti, tagliatelle, etc.), această reţetă fără carne este uşoară şi rapidă, potrivită alături de un vin alb fructat. Recomandată chiar şi bucătarilor începători!
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 200-250 grame paste uscate
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri de pesto
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 dovlecel mediu
- 2 linguri parmezan ras
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Fierbeţi pastele al dente.
- Spălaţi dovlecelul şi îndepărtaţi-i capetele.
- Tăiaţi dovlecelul în 2 pe lungime şi ulterior fiecare jumătate în felii de 4-5 milimetri grosime.
- Încălziţi uşor uleiul într-o tigaie şi adăugaţi căţelul de usturoi întreg, decojit şi strivit cu latul cuţitului.
- Lăsaţi usturoiul să-şi elibereze aroma la foc mic timp de aproximativ 1 minut.
[warning]Usturoiul nu trebuie să-şi schimbe culoarea deoarece o să devină amărui.[/warning] - Scoateţi şi aruncaţi usturoiul.
- Creşteţi temperatura uleiului şi adăugaţi dovleceii.
- Rumeniţi dovleceii timp de 2-3 minute. Dovleceii trebuie să se înmoaie puţin, nu să se prăjească.
- Adăugaţi pesto în tigaie şi amestecaţi.
- Adăugați și pastele bine scurse de apa în care au fiert.
- Serviţi cu parmezan ras şi piper proaspăt măcinat.
Pastele cu pesto şi dovlecei se servesc imediat.