O reţetă de paste europene din care răzbat aromele condimentelor din amestecul de curry. Un melanj perfect între est şi vest, nord şi sud.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 800 grame midii fără cochilie
- 400 grame tagliatelle (uscate)
- 1 ceapă mare
- 4 căţei de usturoi
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei iute
- 2 roşii
- 1 lingură rasă praf de curry
- 1 cană de iaurt gras
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri de unt
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
- Îndepărtaţi seminţele ardeilor şi tăiaţi-i cubuleţe.
- Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
- Topiţi untul într-un vas.
- Adăugaţi ceapa, usturoiul şi ardeii şi sotaţi vreme de un minut.
- Adăugaţi praful de curry.
- Adăugaţi roşiile, iaurtul, foaia de dafin şi 1 linguriţă de sare.
- Lăsaţi sosul să fiarbă timp de cinci minute.
- Adăugaţi midiile şi mai fierbeţi 5 minute.
- Asezonaţi cu sare şi piper proaspăt măcinat după gust. Scoateţi foaia de dafin
- Fierbeţi pastele în apă cu sare.
Pastele se servesc cu sosul de midii cu curry.