O reţetă de paste simplă, cu arome proaspete şi intense, reunite într-un sos crud. Aromele acestei reţete fac trecerea de la iarnă la primăvară, gustul intens al nucilor fiind completat de cel al leurdei în acest “pesto” românesc. O reţetă excelentă pentru post şi nu numai.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
- 500 grame paste uscate
- 4 legături leurdă
- 1 cană miez de nucă
- 4 linguri ulei
- 2 linguri ulei de nucă
- 2 linguri parmezan ras sau brânză de burduf (dacă nu ţineţi post)
- sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet.
- Pasaţi într-un blender frunzele de leurrdă, nuca şi puţină sare.
- Încorporaţi uleiul şi uleiul de nucă.
- Pentru un plus de consistenţă, adăugaţi brânza.
- Asezonaţi sosul cu sare şi piper.
- Amestecaţi pastele cu sosul.
Pastele cu leurdă şi nucă se servesc imediat.