O combinaţie clasică din repertoriul francez: papară (sau ouă jumări) cu somon afumat. Secretul acestor ouă gustoase constă în gătirea lor atentă la foc mic. Somonul se adaugă doar la final, pentru a rămâne crud şi a-şi păstra gustul puternic. Codiţele de ceapă vor da un plus de prospeţime acestui mic dejun perfect.
Înainte de a vă apuca de treabă urmăriţi cum se face o papară perfectă.
Porţii: 2
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 6 ouă
- 80 grame de somon afumat
- 3 linguriţe de apă rece
- 30 grame unt gras
- 2 linguri smântână dulce
- 1 lingură chives (codiţe de ceapă verde)
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Preparare:
- Tăiaţi somonul în bucăţi mici.
- Bateţi ouăle cu 3 linguriţe de apă, sare şi piper.
- Ungeţi o tigaie cu unt.
- Adăugaţi ouăle în tigaie şi rumeniţi-le la foc mic amestecând continuu până se leagă frumos.
- Luaţi tigaia de pe foc şi încorporaţi smântâna dulce.
- Adăugaţi somonul şi codiţele de ceape verde tocate fin.
Papara cu somon afumat se serveşte imediat cu pâine prăjită.
_______________________________________