Un desert simplu şi spectaculos, panna cotta cu sirop de fructe de pădure surprinde printr-un ingredient neaşteptat: piperul. Un desert nu neapărat picant cât aromat. Piperina, substanţa conţinută de piper, accentuează gustul celorlalte ingrediente şi le pune în valoare.
Vezi aici și rețeta de Panna Cotta cu lămâie și miere.
Reţetă: Panna Cotta cu sirop de fructe de pădure cu piper
Ingrediente:
- 450 ml smântână dulce
- 200 ml lapte
- 60 grame de zahăr
- 1 lingură de gelatină (20 grame)
- 1 plic zahăr vanilat (opţional)
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1 lingură de uleipentru sirop
- 100 grame de zahăr (sau mai mult dacă sosul o cere)
- 300 grame fructe de pădure (proaspete sau congelate)
- 1 portocală
- 1 vârf de cuţit scorţişoară
- 1 linguriţă rasă piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Încălziţi într-un vas laptele şi smântâna dulce la foc mic.
- Adăugaţi zahărul şi zahărul vanilat şi lăsaţi să fiarbă timp de 1 minut.
- Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi granulele de gelatină. Amestecaţi bine şi lăsaţi să se dizolve gelatina şi să se răcească lichidul timp de 10-15 minute.
- Ungeţi 4 forme conice, ceşti de cafea sau vase ramekin cu puţin ulei.
- Turnaţi panna cotta în forme.
- După ce lichidul s-a răcit, introduceţi cupele la rece pentru minim 2 ore.
- Preparaţi siropul.
- Extrageţi sucul din portocală.
- Puneţi la fiert sucul de portocală împreună cu fructele, zahărul şi scorţişoara şi 1 cană de apă.
- Fierbeţi sosul timp de 30 de minute la foc mic.
- Pasaţi şi strecuraţi siropul.
- Adăugaţi piperul şi răciţi siropul.
- Serviţi panna cotta răsturnată din forme direct în farfurie şi serviţi cu siropul din fructe de pădure cu piper.
Timp de pregătire: 20 minute + 2 ore la rece
Timp de gătire: 40 minute
Porții: 4