Ceva Bun

Pancakes – clătite americane

Pancakes, clătitele americane, “prăjiturelele la tigaie”, cum s-ar traduce mot-a-mot, sunt în sine un etalon al mic dejunului nord american, care încearcă despinderea de tradiţia britanică şi foloseşte ingredientele locale.

Definiţie a mesei de dimineaţă din Statele Unite şi unele zone din Canada, unde însoţeşte baconul prăjit la tigaie, şi în care totul e  înecat în arome le subtile de caramel ale siropului de arţar,  pancake-ul e o reţetă care trebuie făcută, măcar o dată în viaţă.

Există mai multe varietăţi ale acestei reţete – unele în care se foloseşte smântână sau iaurt – dar reţeta de bază este cea de mai jos. Simplă şi eficientă.

Porții: 3 (6-8 clătite)

Timp de prepare: 20 minute

Ingrediente:

  1. Combinaţi, într-un bol adânc, ingredientele uscate: făina, sarea, praful de copt, zahărul, zahărul vanilat şi sarea.
  2. Cu ajutorul unei linguri faceţi loc în mijlocul ingredientelor uscate pentru celealte: oul – uşor bătut ca să se încorporeze mai uşor, laptele şi untul topit.
  3. Amestecaţi uşor, cu ajutorul unui tel, până când toate ingredientele au format un mix cremos.
  4. Clătitele americane se prăjesc în tigaie încinsă (de preferat din teflon), unsă cu puţin ulei;  echivalentul unui polonic de cocă pentru o clătită.

[tip]În mod tradiţional – american – aceste clătite se mănâncă stropite cu sirop de arţar. Se pot însă consuma, la fel de bine cu miere, gemuri sau sosuri de ciocolată.[/tip]

print