Un mod inedit de gătire şi prezentare a clasicelor ouă en cocotte, ouăle în pâine reprezintă un mic dejun sau gustare completă, servite cu tot cu vasul în care au fost gătite.
Încercaţi-le într-o felie de pâine de calitate sau în chifle.
Porţii: 1
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
- 1 felie de pâine groasă sau 2 chifle
- 2 ouă
- 1 linguriţă ulei de măsline
- 2 linguriţe de smântână
- sare
- piper
- roşii sau salată (pentru servire)
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Tăiaţi o felie de pâine grosuţă.
- Decupaţi în centrul ei două cercuri cu diametrul de trei degete.
[tip]Folosiţi cea mai dreaptă tăietură a feliei, pentru a nu permite albuşului să se scurgă.[/tip] - Aşezaţi pâinea într-o tavă unsă cu ulei.
- Spargeţi în fiecare cerc din pâine câte 1 ou.
- Adăugaţi câte o linguriţă de smântână peste fiecare ou.
- Adăugaţi sare şi piper peste ouă.
- Introduceţi tava la cuptor pentru aproximativ 8-10 minute, până când ouăle se leagă şi pâinea se rumeneşte.
Serviţi ouăle în pâine imediat, cu salată şi brânză telemea (sau feta).
______________________________________