Aroma puternică a somonului se combină perfect cu gustul delicat al ouălor în aceast gustare sau mic dejun rafinat. O delicatesă franţuzească.
Porţii: 2
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente:
- 4 ouă
- 1 linguriţă de unt
- 1 linguriţe smântână
- 1 linguriţă mărar tocat
- 80 de grame somon afumat
- sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Încingeţi cuptorul la 160 de grade.
- Pregătiţi 4 vase ramekin.
- Ungeţi vasele cu unt.
- Rupeţi fâşii somonul şi împărţiţi-l în proporţii egale pe fundul fiecărui vas.
- Spargeţi câte un ou în fiecare vas.
- Adăugaţi o linguriţă de smântână, sare, piper şi mărar peste ouă.
- Puneţi vasele într-o tavă. Umpleţi tava până la jumătatea vaselor ramekin cu apă caldă.
- Introduceţi tava la cuptor pentru 10 minute.
Ouăle en cocotte cu somon se consumă fierbinţi, direct din vasele ramekin, cu felii de pâine prăjită şi unsă cu unt.
[warning]Atenţie la vasele ramekin care pot fi foarte fierbinţi.[/warning]