Rețeta de orez prăjit cu carne şi varză chinezească este ruda asiatică a verzei a la Cluj : ). Glumeam! Pentru că, dincolo de condimente, au prea puţine în comun. Fel de mâncare rapid, ca mai toate mâncărurile chinezeşti gătite la wok, simplu şi săţios, nu are nevoie decât de un orez corect fiert şi bine răcit pentru a o pune în practică.
Vezi aici rețeta de orez prăjit cu carne de porc și midii.
Reţetă: Orez prăjit cu carne şi varză chinezească
Ingrediente:
- 1/2 căpăţână varză chinezească
- 500 grame carne tocată de porc
- 3 căni orez fiert şi răcit
- 1 cană ciuperci urechi de lemn (hidratate 30 de mintue în apă rece)
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 3 căţei de usturoi
- 1 rădăcină de 2-3 cm ghimbir (sau 1 linguriţă pudră)
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură ulei de susan
- 2 linguri oţet de orez (sau din vin alb)
- 3 linguri ulei
- sare
- piper alb
Preparare:
- Fierbeţi orezul conform instrucţiunilor de aici şi răciţi-l bine.
- Tocaţi varza din cuţit.
- Tocaţi mare urechile de lemn.
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
- Curăţaţi şi răzuiţi morcovul.
- Încingeţi uleiul într-un wok.
- Prăjiţi la foc iute ceapa, morcovul şi ghimbirul pentru 1-2 minute.
- Adăugaţi usturoiul şi carnea tocată.
- Desfaceţi carnea cu ajutorul unei linguri.
- Amestecaţi bine până când carnea se pătrunde.
- Adăugaţi varza şi urechile de lemn.
- Amestecaţi bine şi adăugaţi orezul.
- Adăugaţi oţetul, uleiul de susan, sosul de soia, sare şi piper după gust.
- Orezul prăjit cu carne şi varză chinezească se serveşte imediat.
Timp de pregătire: 30 minute (dacă orezul este fiert şi răcit)
Timp de gătire: 30 minute
Porţii: 4-6