Rețetele asiatice se servesc cu orez simplu sau prăjit cu legume. Foarte ușor de preparat la wok, orezul cu legume este o garnitură sățioasă alături de mâncărurile chinezești sau o mâncare în sine pentru cei care țin post. Chinezii folosesc pentru acest tip de reţetă orez rece, rămas de cu o zi înainte.
Porții: 2
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 400 grame orez fiert
- 100 grame mazăre congelată sau din conservă
- 1 ceapă albă
- 1 morcov
- 1 ardei gras roșu
- un sfert de rădăcină de țelină
- 30 grame fasole verde congelată sau din conservă
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de sos de soia
- 1 linguriță de praf de curry
Preparare:
- Încingeți uleiul într-un wok sau tigaie adâncă. Căliți ceapa tăiată mărunt.
- Adăugați la prăjit legumele cubulețe. Dacă sunt congelate, lăsați-le mai mult pe foc.
- După ce s-au rumenit legumele, adăugați orezul fiert și amestecați.
- Adăugați sosul de soia și praful de curry. Amestecați până se pătrund aromele.
Sosul de soia este sărat; nu adăugați sare decât după ce gustați.
Orezul cu legume se servește cald, fie ca garnitură lângă mâncărurile chinezești, fie ca fel principal.
[tip] Fierbeți orezul folosind mașina de fiert orez. Va avea consistența potrivită și nu va avea surplus de apă. [/tip]