După luni de aşteptare şi pregătiri intense, în cele din urmă, Băcănia Veche s-a deschis. Visul “nebun” al unui om – Marius Tudosiei – care a renunţat la o poziţie de top din marketing pentru a frământa şi vinde pâine cu mâna lui a început să prindă contur. Astfel, de o săptămână, pe Barbu Văcărescu 49, în Bucureşti (lângă stadionul Dinamo), s-a deschis Băcănia Veche .
Lăsaţi-vă atraşi de nume dar nu amăgiţi, deoarece Băcănia Veche nu e o băcănie oarecare. Sigur, aici o să găsiţi – aşa cum vă aşteptaţi – mezeluri şi brânzeturi de casă tradiţional româneşti, zacuscă şi dulceţuri, vinurile lu’ Dinescu – şi ale altora – dar, aşa cum spune şi sloganul băcăniei, de “toate cele bune”: uleiuri de măsline greceşti, măsline, cafea, mixuri orientale de condimente ( îl remarcăm pe cel de tandoori), ceaiuri şi alte delicatese.
Dar ceea ce face cu adevărat specială Băcănia Veche sunt mărcile proprii, pregătite în faţa clientului: pâine frământată şi coaptă aici – cu ceapă, bacon, hribi şi verdeţuri – pastele proaspete, bomboanele de ciocolată cu adevărat excepţionale, negresele (brownies) şi multe alte bunătăţuri.
Vă recomandăm aşadar, în cunoştinţă de cauză, să vizitaţi acest loc unic al Bucureştiului.
Pentru detalii suplimentare vizitaţi siteul Băcăniei Vechi
Pentru a localiza Băcăcnia Veche, folosiţi harta (http://www.cevabun.ro/harta-magazinelor-cu-specialitati-din-bucuresti/)