Decadenţă la pătrat! Cum altfel ar putea fi numită ciocolata cu ciocolată, acest păcat servit cu sos de păcat?! E suficient să te gândeşti la o negresă, cu miezul ei dens şi inima de ciocolată, plutind într-un sos de ciocolată aromat cu Amaretto di Sarono, pentru a te simţi vinovat de propriile pofte.
Pregătiţi acestă reţetă atât din negrese proaspete dar, mai ales, din cele mai uscate.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
- 500 grame negresă
- 400 ml frişcă îndulcită, nebătută
- 200 grame ciocolată neagră (minim 65% cacao)
- 50 ml Amaretto di Sarono
- 2 linguri stafide
- 4 linguri de frişcă bătută pentru servire
Preparare:
- Preparaţi negresa conform reţetei (fără nuci şi dulce de leche).
- [tip]Preparaţi negresa în tăvi întinse pentru a nu ieşi prea groasă.[/tip]
- Lăsaţi negresa să se răcească şi tăiaţi-o în 4 sau 8 bucăţi egale.
- Rupeţi ciocolata în bucăţi.
- Încălziţi frişca nebătută.
- Adăugaţi lichiorul şi stafidele în frişcă.
- Luaţi frişca fierbinte de pe foc şi adăugaţi imediat în ea bucăţile de ciocolată.
- Amestecaţi bine până când ciocolata este topită şi încorporată. Dacă este cazul puneţi din nou sosul pe foc.
- Puneţi bucăţile de negresă în vasele de servire (cani cu gura largă, boluri sau farfurii adânci).
- Turnaţi sosul peste negrese, decoraţi cu frişcă şi serviţi imediat.
Negresa în sos de ciocolată se serveşte fierbinte.
[warning]Nu decoraţi cu frişcă decât înainte de servire deoarece frişca se va topi.[/warning]
[tip]Opţional, puteţi servi negresa în sos de ciocolată cu o cupă de îngheţată de vanilie.[/tip]