Ceva Bun

Muesli elveţian

Müsli sau muesli este originar din Elveţia unde, în 1900, doctorul Maximilian Bircher-Benner l-a introdus în dieta pacienţilor săi din spital ca o parte esenţială în terapie. Numit uneori birchermüesli – după numele creatorului său – muesli este considerat şi astăzi un mic dejun sănătos, apreciat mai ales de vegetarieni. Muesli a cunoscut multiple diversificări fără însă a-şi pierde din caracterul originar. Vă puteţi prepara singuri acasă o porţie de muesli plină de satisfacţii.

Porţii: 1

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Puneţi stafidele, într-un vas mic, la înmuiat, în apă fierbinte.
  2. Într-un castron, amestecaţi iaurtul, fulgii de ovăz, mierea şi alunele/migdalele tocate.
  3. Curăţaţi fructele şi tăiaţi-le cuburi sau rondele.
  4. Adăugaţi fructele şi stafidele scurse de apă în iaurt şi amestecaţi uşor.

Muesli se serveşte decorat cu fructe.

[tip]Se pot folosi atât fructe proaspete cât şi fructe uscate, alte tipuri de fulgi (porumb, secară, etc), dar şi alte tipuri de lactate: lapte, brânză dulce, etc.[/tip]

[note]Reţeta originală a doctorului Maximilian Bircher-Benner:

[/note]

________________________________

print